tiistai 10. tammikuuta 2012

Jalkainlämmittimiä

Joulurundilla keikkabussissa oli kuin olikin aikaa saattaa päätökseen yksi ikuisuusprojekteistani – yksinäinen villapolvisukka sai viimeinkin ystävän!


Novitan ohje palmikkosukkiin löytyy täältä.


Kiertueesta toipuessani rykäisin kiukulla parissa päivässä toisetkin sukat, tällä kertaa Aino-tädin mallilla.


Ohje näihin sukkiin löytyy yllä olevan linkin takaa. Joka toinen kerros neulotaan siis oikeaa (nurjat silmukat nurin). Kuvio neulotaan 14 silmukalla, mutta kantapään kiilakavennuksissa pohjaa voi hyvin kaventaa (10 s / 1. ja 4. puikko). Onhan sukan syytä istua hyvin, jotta se mahtuu kenkään...


Kärkikavennukset tein 1. ja 3. puikon lopussa (2 o yhteen) sekä 2. ja 4. puikon alussa (ylivetokavennus). Meikäläisen pitkille isovarpaille olisi pitänyt neuloa pyöreäkärkiset sukat, mutta olenpahan ensi kerralla viisaampi.


Helposti addiktoituva ihminen kun olen, villasukkien neulomiseenkin onnistuin jäämään koukkuun. Näitä alkaa olla jo omiksi tarpeiksi, joten seuraavaksi lienee sukulaisten vuoro. Väri- ja mallitoiveita saa esittää!

2 kommenttia:

  1. Kiitokset, Mun Tekemä! Eivät nämä tosin virkattuja tossujasi päihitä millään. Mikäli ohjettasi (http://muntekema.blogspot.com/2011/10/pirteat-virkatut-tossut.html) saa käyttää, väsäänkin seuraavaksi nappitossut :)

    VastaaPoista