keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Palmikoita


Etsin taannoin netistä kivaa kämmekäsohjetta, ja satuinkin löytämään K niin kuin Koti -blogista kuvan kauniilla palmikkokuviolla neulotuista kämmekkäistä. Olen aiemmin neulonut ainoastaan peruspalmikkoa, joten minulla ei ollut aavistustakaan miten kyseisenlaisen superhienosti risteilevän kuvion saisi aikaiseksi. Ulla-nettineulelehdestä bongasin Skepp-o-hoj -neuleen, jonka palmikkokaavio muistutti kaipaamaani. Piirsin oman kaavioni edellämainittua soveltaen ja siitä oppia ottaen.


Koskapa epäilin, että kaaviotani seuraamalla kuvio olisi saattanut mennä käytännössä ihan päin helvettiä, neuloin tavoistani poiketen KOETILKUN – voitteko kuvitella? No hienostihan tuo ohje näyttää toimivan.


Kaavio olkoon vapaasti käytettävissäsi. Itse ajattelin neuloa kämmekkäiden lisäksi keepin tahi muun hartianlämmittimen, jossa kuvio kulkee vaakasuoraan.

5 kommenttia:

 1. Itseänikin tässä kuvia selatessa alkoi kiinnostaa juuri tuo hienosti ja väljästi risteilevä palmikointi. Mutta sellaista kyselisin, että onko siinä jotain kavennuksia/ lisäyksiä ollenkaan? Vai onko se siis ihan vain oikeaita ja nurjia silmukoita ja kierrekohtia?

  VastaaPoista
 2. Heip, Anonyymi!

  Oikeilla, nurjilla ja palmikkopuikolla pärjäät alusta loppuun asti – ilman lisäyksiä tai kavennuksia :)

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia paljon vastauksesta! :D

  VastaaPoista
 4. Julkaisullasi on jo jonkin verran ikää, mutta halusin kiittää tuosta piirroksesta! Jopa tämmöiseltä uudestaan palmikoimaan opettelevalta sujuu tuon seuraaminen :) Olinkin jo ehtinyt unohtaa miten addiktoivaa neulominen osaa olla~

  VastaaPoista
 5. Hei Tiia! Onpa mukavaa kuulla, että kaaviosta oli sinulle iloa :)

  VastaaPoista